Positieve Gezondheid is belangrijk!

25 juli 2024

Met een aantal zorg- en welzijnsverleners is Samen Gezond Bodegraven gestart met de Commissie Positieve Gezondheid. Ons doel is Bodegravers helpen om hun Positieve Gezondheid te verbeteren.

Een breed begrip natuurlijk, want wat is dan Positieve Gezondheid?

Positieve gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekten en beperkingen, maar ook het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren. Het gaat om veerkracht bij fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. Niet niks dus!

Er bestaat een makkelijke manier om erachter te komen hoeveel regie en aanpassingsvermogen jij hebt. Door het invullen van deze vragenlijst, zie je snel hoe het met jouw positieve gezondheid staat. Het gaat hierbij dus niet alleen over je lichamelijke gezondheid!

Waarom zou je dit doen? Onze ervaring is dat men vaak opvallende resultaten krijgt. Soms hoger-, soms lager, dan verwacht. Er is meteen zichtbaar aan welke punten er gewerkt kan worden. Dat geeft een gevoel van grip op het leven.

Quote van een oudere: mijn score viel me heel erg mee! Dat gaf me een positief gevoel. Ik kon goed zien welke punten ik kon verbeteren. Ik heb mijn uitslag besproken met mijn fysio en mijn dochter. Samen hebben we nog een paar puntjes aangepakt, waardoor ik mijn score zelfs nog meer heb verbeterd.

Ook benieuwd naar jouw uitslag? Vul de vragenlijst in! En zijn er punten waar je aan wilt werken? Maak een plan. Vraag hulp aan mensen om je heen die je zouden kunnen helpen of kijk op www.sgbodegraven.nl. Er zijn een heleboel zorg- en hulpverleners te vinden die je kunnen helpen.

Quote van Adriëtte (fysiotherapeut): ‘Door de uitslag van de vragenlijst samen door te nemen, wordt heel duidelijk waar er verbetering mogelijk is. Dat mensen ergens gericht aan kunnen werken geeft meteen een fijn gevoel’.

Succes!

Positieve Gezondheid is belangrijk!